onsdag 10 oktober 2018

Edsvallen i Edsbruk


En av mina favortitplatser på nätet är idrottsplats.se, mer om siten efter bilderna, som förutom att där finns en massa bilder på gamla fina idrottsplatser runt om i Sverige även inspirerar till att ge sig ut på små fotoexpeditioner. Ni som är härinne emellanåt vet att jag mest fotar gamla glömda byggnader o.dyl. Ja, ni vet vad jag menar, sånt som är lite ”Vid sidan av”, så det har inte blivit så många idrottsplatser här, än så länge är det bäst att tillägga. De enda idrottsplatser som gjort det är Edströmsvallen i Hälleforsnäs och Hagängen iMellösa. Men nu kommer det en till, och det är Edsvallen i Edsbruk. Det här är platsen där Edsbruk IF spelar sina matcher i div. 5 nordöstra Småland, en serie som avslutades för denna säsong i söndags (7/10) och som för Edsbruks IF innebar en hemmavinst mot Ankarsrums IS med 5-3 och en sjätteplacering i serien.

Men nu över till bilderna. Infarten till den här lilla idrottsplatsen, över den lilla bron (1:a bilden), såg så osäker ut att jag tog det säkra före det osäkra och ställde bilen och gick över. Lägg även märke till Edsvallens härligt gamla ljudanläggning som ligger ovanpå den vackra kiosken med skylten som talar om HUR uppföra sig på en idrottsplats och den nya, i alla fall såg den ut att vara det, otroligt branta läktare. Men den i mitt tycke roligaste detaljen är markeringen runt avbytar- och lagledarbåsen. Så små! Inte lätt att som ledare far runt och leva rövare som man brukar se José Mourinho göra där…

 Och så till det jag skrev i första meningen,  ”mer om” idrottsplats.se, man kan där köpa en jättefin bok som heter ”Idrottsplatsen i våra hjärtan”. Har boken själv, och det är väl ingen bok man sträckläser från pärm till pärm, men det är en bok man ofta återkommer till för att bläddra i och gärna visa upp för släkt och vänner. Boken är skriven av Mats Tallkvist, det är han som sköter idrottsplats.se, den från TV kände Göran Willis som bl.a. varit med och gjort tv-serien K-märkt och den f.d. elitfotbollspelaren Ronald Åman som var med i Sveriges trupp till VM i Argentina 1978. Och eftersom vi nu närmar oss jul så skulle jag nog säga att boken är den perfekta julklappen till någon med ett stort idrottsintresse och som redan ”har allt”. Jag lovar, den kommer uppskattas. Och beställer du den på idrottsplats.se och nämner att du läst om den här får du ett signerat exemplar till det facila priset 299:- istället för det vanliga 320:-, osignerad.
Dessutom, strax efter jul börjar vi skriva 2019, alltså dags för en ny kalender. Finns också på idrottsplats.se för 135:- Om du nu inte köper tre stycken, som jag brukar göra för att ha något att hänga upp på jobbet och till julaftonskvällens julklappsspel, då får du dom för lite drygt hundralappen styck.

1 kommentar:

 1. Stort tack för den fina reklamen för min sida, boken och kalendern.
  Kul att du lägger ut idrottsplatser härmed på den kanonfina blogg !!
  Mvh
  Mats
  www.idrottsplats.se

  SvaraRadera