torsdag 1 juli 2021

Långa bollar på Bengt (Ivan...?)

 Åkte egentligen till lilla Ukna i nordöstra Småland (Kalmar län) för att göra ett återbesök och fota lite på ortens gamla ruinkyrka. När jag gjort detta åkte jag in mot samhället igen, men när jag nästan var tillbaks där såg jag en nästan oläslig skylt som det stod Uknavallen på...

Och, måste jag väl tillägga, när jag gick runt på den nästintill försvunna anläggningen funderade jag och tänkte på min gamla arbetskamrat från min tid på Karlsson&Nilsson, företaget hette också Knivman AB (kärt barn har många namn) under det tidiga 80-talet, Ivan Svensson, för nämnde Ivan var född och uppvuxen i denna lilla ort, han var väldigt förtjust i fotboll så han har nog, tror jag, spelat en och annan match här. Hans favoritlag var det närbelägna och då i Allsvenskan spelande Åtvidabergs FF. Och nu bor jag, som också är förtjust i fotboll och har gillat klubben sen det tidiga 70-talet då klubben leddes av storstjärnor som Ralf Edström, Roland Sandberg m.fl., sedan snart 15 år sen bara 10 minuter från Kopparvallen i Åtvidaberg och fick vara med om den klubbens återkomst och försvinnande från finrummet, Allsvenskan alltså, inom den svenska fotbollen. Så Ivan, om du ser det här, det här inlägget tillägnar jag dig!

 Slutligen, apropå sista bilden här nedan, låt mig presentera Storsjö IF!


2 kommentarer:

 1. Mycket bra Bruno ! Kul du hittade dit samtidigt som det är vemodigt med alla små klubbar som går i graven.
  Keep up the good work med din fantastiska blogg :)
  Ha en skön sommar
  Hälsningar
  Mats fr idrottsplats.se

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket, Mats! Klart jag ska ha en skön sommar för att ladda inför hösten då det är, tycker jag, absolut roligast att fara runt och fota. Sen får jag väl passa på att säga detsamma om din fina site http://www.idrottsplats.se, är alltid lika roligt att gå in där och kolla och inspireras! Och du, se till att nu själv ha en riktigt fin sommar!

  //Bruno

  SvaraRadera