fredag 14 februari 2014

Finfina Flen, del 4, infarten till Salsta

Om nu någon Flensbo ser detta och tycker att jag gjort/gör en orätt mot Flen (och kanske mot kommunen då det dessutom också finns bilder från Hälleforsnäs på den här bloggen) med dessa bilder ska du veta att det inte är min mening. Tvärtom smärtar det en gammal Flensbo som mig, jag har arbetat och bott i Flen i nästan 25 år, när jag kommer ”hem” och ser platser där hus rivits (Bolmängsgatan och Orrögatan) och hus som det på Hultvägen som bommats igen. Fan, när jag flyttade till Flen från Hälleforsnäs -86 gick det knappast att få tag i lägenhet i Flen! Jag blir också ledsen när jag kommer in i Flen söderifrån och ser att Loftet slagit igen. Och att det knappt finns några affärer kvar i Lästen...
Tittar ni vidare på ”bladen” ser ni att jag även varit på ställen som drabbats hårdare (för att dom drabbats tidigare?), som t.ex. Överum och Valdemarsvik, än Flen och Flens kommun. Men på något sätt känns denna negativa utvecklingen för små städer och samhällen mera verklig när jag ser detta (avveckling är väl kanske egentligen det rätta ordet) "hemma", och jag blir uppriktigt sagt ledsen och bekymrad för alla dessa små orter som sakta, men säkert, håller på att försvinna.

Bilderna här i del 4, södra infarten till Flen och Salstagatan, är alla fotade mitt på dagen en vanlig vardag i början av Februari.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar